Ekskluzivno za HRT: Pripadnici ATJ-a Lučko u akciji

28.09.2020.

18:00

Autor: Jelena Bokun/Dnevnik/IMS/M.M./HRT

default error photo
Najelitnija postrojba hrvatske policije Antiteroristička jedinica Lučko brine se za sigurnost svakog građanina, ali i domovine. Prošli su obuku i spremni su za sve rizične situacije.
Najelitnija postrojba hrvatske policije Antiteroristička jedinica Lučko posljednjih 30 godina brine se za sigurnost svakog građanina, ali i domovine. Prošli su obuku i spremni su za sve rizične situacije. Ekskluzivno za HRT pokazali su kako izgleda kada na teren izađu njihovi specijalci.

- To je vrhunska postrojba hrvatske policije koja je spremna za najzahtjevnije zadaće, koja je prva se angažira kad treba i ako zatreba, zaštititi domovinu, rekao je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova.

Visokorizične krizne situacije specijalnost su Antiterorističke jedinice Lučko.

Psihofizička sprema uvijek je važna, kao i rad u timu. Nije bitno da pojedinac bude sam za sebe, nego da on može te svoje sposobnosti može iskazati djelovanjem u ekipi. U akciju se uključuju helikopter i trenirani policijski psi. Dio njihova tima je i precizni snajperist koji ne promašuje nijednu metu.A kad nisu na zadatku, treniraju.

- Svaki dan treniraju. Ti su treninzi nekad jako zahtjevni i mukotrpni. Kroz ono što smo nekad znali čuti, da znoj cijedi krv, to nije naše geslo, ali po tom principu mi pristupamo svakom svom radnom danu, kaže Mate Bilobrk, zapovjednik Antiterorističke jedinice Lučko.

Treniraju i u najmodernijoj streljani u Europi u koju je uloženo 9 milijuna kuna iz europskih fondova.

Idu ukorak s vremenom u svemu, pa i u opremi. Svjetski standardi, hrvatska proizvodnja.

Oni su spremni u svakom trenutku odgovoriti na sve izazove. Mnogi im se žele pridružiti, no zbog rigorozne selekcije, uspijevaju samo oni najbolji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!