07:43 / 17.01.2020.

Autor: T.V./Hina

Eksplodirao kamion, identitet poginulog nepoznat

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U karlovačkom naselju Popović Brdo provodi se policijski očevid na mjestu gdje je u petak u 2.55 sati eksplodirao kamion 'mercedes', pri čemu je poginula jedna osoba čiji identitet još nije utvrđen.
U karlovačkom naselju Popović Brdo provodi se policijski očevid na mjestu gdje je u petak u 2.55 sati eksplodirao kamion 'mercedes', pri čemu je poginula jedna osoba čiji identitet još nije utvrđen.

Očevidom rukovodi zamjenik županijske državne odvjetnice Mladen Krajačić koji kaže da je riječ o vrlo jakoj eksploziji, koja je osim kamiona zahvatila i širi prostor.

- Tek trebamo utvrditi identitet poginule osobe, vještaci za sada ne vide koja vrsta eksplozivne naprave je eksplodirala, tako da tek treba provesti sve potrebne radnje, ali očevid traje, puno je tragova. No, za sada se može reći tek da je u eksploziji smrtno stradala jedna osoba, uslijed eksplozije nepoznate naprave i sigurno će biti potrebno provesti vještačenja, rekao je Krajačić.

Očevid eksplozije nastavit će se i u subotu, kažu u policiji, dok tužiteljstvo navodi da se istražuje i uzrok te vrijeme smrti, odnosno je li nepoznata osoba čije je tijelo nađeno uz kamion preminula tijekom eksplozije ili možda ranije.

Očevid provode vještaci iz zagrebačkog Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić".

Na mjesto događaja je i vlasnik eksplodiranog kamiona Milan Basara i kuće pred kojom je bio parkiran kamion, a koja ima oštećenja krovišta, fasade i stolarije. Kaže da ne zna tko bi mu to mogao učiniti te smatra da ostaci tijela, koji se nalazi uz kamion, pripadaju osobi koja je eksploziju podmetnula te od nje i stradala.

- Kad se razdanilo vidjelo se da je kabina kamiona najmanje 50 metara dalje u polju, da su osim popucalih stakala i druga oštećenja na obližnjim kućama. Iz jedne je kuće odletio prozor zajedno sa štokom, stvarno je bila jaka eksplozija, rekao je Basara.

Susjed Zoran Egonjić primijetio je da se u posljednje vrijeme u Hrvatskoj podmeću eksplozije zbog raznih svađa: Danas je to postalo uobičajeno, ne znam što je to, rekao je.

Glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Andreja Lenard rekla je Hini da su "na mjesto događaja prije početka očevida izašli policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, sve provjerili, kako bi dalje mogli sigurno pristupiti provođenju očevida".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!