Eksplodirao silos u pilani Požgaj, djelatnik lakše ozlijeđen

19.05.2022.

18:54

Autor: Ivica Grudiček/HRT/B.A./Hina

Požar u pilani Požgaj

Požar u pilani Požgaj

Foto: Ivica Grudiček / HRT

Velika eksplozija dogodila se oko pola 6 u Velikom Bukovcu u Varaždinskoj županiji - eksplodirao je silos pun piljevine unutar pilane Požgaj, a požar se proširio na drugi silos. Brzom reakcijom vatrogasaca požar je stavljen pod kontrolu.

Galerija
Požar u pilani Požgaj, Foto: Franjo Vrbanić/načelnik Općine Veliki Bukovec
Požar u pilani Požgaj, Foto: Franjo Vrbanić/načelnik Općine Veliki BukovecPožar u pilani Požgaj, Foto: Ivica Grudiček/HRT

Prilikom eksplozije ozlijeđen je 45-godišnji djelatnik poduzeća kojeg je hitna pomoć odvela u Opću bolnicu Varaždin. Franjo Vrbanić, načelnik Općine Veliki Bukovec, rekao je za HRT da je na djelatnika pao vrući predmet. Istaknuo je da radnik ima lakše tjelesne ozljede.

- To je najbitnije, to je definitivno dobra vijest u svemu ovome što se dogodilo. Nažalost, ovo za nas nije dobra vijest, to je firma koja zapošljava jako puno ljudi i mislim da će biti problema nakon ovoga jer su bili u problemima zadnjih par godina, rekao je Vrbanić.

- Trenutno mislim da nema opasnosti za mještane. Požar je lokaliziran, vatrogasci rade svoj posao, rekao je također.

Vrbanić je rekao da uzrok eksplozije nije poznat. Još uvijek se ne zna kolika je šteta - detalji će biti poznati nakon očevida, rekao je Vrbanić.

Požar je gasilo trinaest vatrogasnih ekipa iz dobrovoljnih vatrogasnih društava, a negdje prije 20 sati uspjeli su ga staviti pod nadzor i lokalizirati ga. 

Županijski vatrogasni zapovjednik Željko Nađ rekao je da nije došlo do širenja požara te da je vatra pod kontrolom, odnosno da nema nikakve opasnosti da bi se mogla proširiti na druge dijelove pilane.


Podsjetimo, u pilani Požgaj već se dogodilo nekoliko požara - 2013. izgorjelo je skladište parketa, 2018. gorjela je pilana. Požgaj Grupa se bavi proizvodnjom parketa i masivnih ploča. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!