Eksplozija na Trešnjevci, oštećena pročelja i automobili, nema žrtava

18.06.2022.

09:09

Autor: M.Š./Hina/HRT

Eksplozija na Trešnjevci

Eksplozija na Trešnjevci

Foto: Neva Zganec / PIXSELL

U Pregradskoj ulici u zagrebačkom naselju Trešnjevka jutros oko 3 sata aktivirana je eksplozivna naprava, pri čemu je oštećeno više automobila i stambenih pročelja, no ozlijeđenih nije bilo, potvrdila je u subotu zagrebačka policija.

Galerija
Eksplozija na Trešnjevci, Foto: Neva Zganec/PIXSELL
Eksplozija na Trešnjevci, Foto: Neva Zganec/PIXSELLEksplozija na Trešnjevci, Foto: Neva Zganec/PIXSELLEksplozija na Trešnjevci, Foto: Neva Zganec/PIXSELLEksplozija na Trešnjevci, Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Policija traga za počiniteljem, a očevid je u tijeku.

- U tijeku je potraga za nepoznatim počiniteljem, ne zna se ni o kakvoj se vrsti eksploziva radi. Eksplozija se dogodila u 2.50, policija je po dojavi odmah izašla na teren. Građani su rekli da ih je buka probudila. Policija javlja kako nitko od građana nije ozlijeđen, oštećeno je nekoliko stambenih pročelja i šest automobila, izvijestila je sa zagrebačke Trešnjevke naša reporterka Marija Milas

- U 2.50 bila je velika eksplozija. Otišao sam pogledati što je, pomislio sam da se sudario neki automobil. No, bila je eksplozivna naprava, govorim to iz iskustva jer znam kako izgledaju eksplozije. Oštećeni su auti, bilo je šrapnela koji su probušili okolne automobile, rekao je jedan od stanovnika na Trešnjevci. 

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević komentirao je današnji događaj, ali i nedavne dojave o bombama u trgovačkim centrima. Ističe da je Zagreb siguran grad. 

- Izvješće o sigurnosti koje je policija zagrebačka postavila u skupštini za prošlu godinu je jednoglasno usvojeno jer su po svim pokazateljima je Zagreb čak bio sigurniji grad prošle godine nego što je bio prije, a uvijek je prema europskim i svjetskim istraživanjima među najsigurnijim gradovima, rekao je.

Siguran ili ne, starosjedioci Pregradske kažu da ne pamte ovakvu situaciju u svojoj ulici.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!