13:06 / 03.01.2020.

Autor: T.D./Hina

Eksplozija u ogulinskom pogonu za obradu električnih kablova, nema ozlijeđenih

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Prema prvim policijskim informacijama eksplozija se dogodila na još neutvrđen način prilikom rezanja metala na radnom stroju.
U petak je u Ogulinu u 8.50 sati u pogonu za mehaničku obradu električnih kablova došlo do eksplozije, nitko nije stradao, a policija provodi očevid, izvijestio je karlovački Centar 112. 

Prema prvim policijskim informacijama eksplozija se dogodila na još neutvrđen način prilikom rezanja metala na radnom stroju te se "očevid provodi radi utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja".

Kako je Hini rekao voditelj pogona Damir Marković riječ je o ogulinskoj Podružnici riječkog Metisa koji ima masivan stroj za rezanje metala. Radnik je zagrabio hrpu željeza u kojoj je bila "neka boca s eksplozivnim punjenjem, došlo je do eksplozije, ali srećom ni on ni itko drugi od radnika nije ni ogreban".

- Boca je eksplodirala unutar stroja. Neka boca s eksplozivnim plinom. To je proizvelo detonaciju koja se jako i daleko čula, ali srećom nitko nije stradao. Štoviše, zbog masivnosti stroja ni šteta na njemu nije velika, rekao je Marković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!