Emisija za selo i poljoprivredu HRA slavi 70. rođendan

10.06.2018.

12:38

Autor: D.M./HRT

Eliana Čandrlić

Eliana Čandrlić

Foto: - / -

Današnja emisija emitirana je iz Siča pokraj Sl. Broda, s OPG-a Antuna Vrakića. Uz sadašnje i bivše urednike emisije, ondje su bili i novinari iz 14 europskih zemalja te mnogi gosti.
Emisija za selo i poljoprivredu Hrvatskoga radija slavi 70. rođendan! Riječ je o velikom jubileju najstarije radijske agrarne emisije u Europi koja se na Prvom programu našega radija emitira neprekidno od 1948. svake nedjelje ujutro.

Današnja rođendanska emisija - emitirana je iz Siča pokraj Slavonskoga Broda, s OPG-a Antuna Vrakića. Uz sadašnje i bivše urednike emisije, ondje su bili i novinari iz 14 europskih zemalja te mnogi gosti.

"Važno je da ta emisjija napreduje s vremenom. Da ona ne zvuči kao prije 70 godina. Kolege koji uređuju i oni koji rade na reportažama s terena trude se da zaista ide u skladu s vremenom", kazala je v. d. glavnog urednika Hrvatskoga radija Eliana Čandrlić.

Urednik Emisije za selo i poljoprivredu Martin Vuković poručio je kako je misija Emisije za selo i poljoprivredu - pokazati najbolje prakse proizvođača i potaknuti one koji još nisu - da dostignu tu razinu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!