12:19 / 21.12.2018.

Autor: HRT

Energetska obnova policijskih zgrada = 47 mil. kn

Foto: ilustracija, pixabay

Foto: ilustracija, pixabay

Foto: - / -

Tri ministarstva su potpisala Sporazum o zajedničkoj suradnji u području energetske obnove objekata policijskih zgrada.
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar te ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić potpisali su Sporazum o zajedničkoj suradnji u području energetske obnove objekata policijskih zgrada.

MUP je početkom rujna prijavio 26 objekata za Program energetske obnove i korištenja obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora, koji provodi Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, a u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020. Današnji sporazum odnosi se na policijske zgrade u Daruvaru, Zlatar Bistrici, Čakovcu, Karlovcu, Petrinji, Požegi, Grubišnom polju, Pločama i Vrbovcu, a jučer su prihvaćeni projekti za još devet policijskih objekata, odnosno policijske postaje: Donja Stubica, Otočac, Jastrebarsko, Okučani, Buje, Krk i Dubrava,Postaja aerodromske policije Pleso i zgrada PU brodsko-posavske u Slavonskom Brodu. Preostale prijave još su u proceduri, ističu u MUP-u.

Procijenjena vrijednost projekata energetske obnove za devet policijskih objekata na koje se današnji Sporazum odnosi iznosi oko 47 milijuna kuna, od čega će se osigurati 25,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava, dok Ministarstvo unutarnjih poslova treba osigurati 21,4 milijuna kuna.

Uračunavši u priču i jučer prihvaćenih dodatnih devet MUP-ovih projekata, ukupna vrijednost za 18 projekata je veća od 78 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva iznose oko 39,5 milijuna kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!