12:39 / 06.07.2018.

Autor: I.M./HRT

Epidemija ospica usporena

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Posljednja dva dana, dva nova slučaja potvrđena su u Splitu i Zadru.
U Hrvatskoj je ove godine od ospica oboljela 21 osoba, od kojih 17 u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Posljednja dva dana, dva nova slučaja potvrđena su u Splitu i Zadru. Iako u Dubrovniku 18 dana nije zabilježen nijedan novi slučaj ospica, još je rano za zaključak da je miniepidemija na jugu Hrvatske zaustavljena.

U Splitu je slučaj ospica zabilježen kod 35-godišnjeg švedskog državljanina porijeklom iz BiH koji je u ponedjeljak u splitskoj bolnici zatražio liječničku pomoć. Ospice su u blažem obliku, te se već pet dana nalazi na kućnoj njezi.

Šef Epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Ivo Petrić rekao je da se pacijent relativno brzo razbolio nakon dolaska u Hrvatsku, da ima blagu sliku bolesti, te da je cijelo vrijeme bio u kući. Kazao je i da su liječnici napravili i pretrage nad članovima njegove obitelji koji su s njim stigli u Hrvatsku, ali da kod njih za sada nema zaraze.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!