12:17 / 13.07.2020.

Autor: Dnevnik u pdone/HRT/IMS

Epidemiologe muči kako je virus završio u domu u Klaićevoj

-

-

Foto: - / -

Koronavirus ušao je u zagrebački Dom za starije "Centar" u Klaićevoj ulici.
Koronavirus ušao je u zagrebački Dom za starije "Centar" u Klaićevoj ulici. Zaražene su tri djelatnice, dvije socijalne radnice i jedna administrativna djelatnica. Sve tri su dobrog općeg stanja. Dobra je vijest da nitko od štićenika za sada ne pokazuje simptome i prema do sada obavljenim testovima nitko nije zaražen.

Simptome zaraze pokazuje samo jedna od djelatnica. Prvi su se pojavili u srijedu navečer, kada je ona o tome obavijestila nadležne i zbog čega nije dolazila na posao. Svi njihovi kontakti stavljeni su u samoizolaciju, a ukupno je testirano 20 djelatnika i štićenika.

Djelatnice u svome radu nisu bile direktno u kontaktu sa štićenicima. Ono što epidemiologe najviše muči jest - kako je došlo do zaraze, s obzirom na to nijedna od zaraženih djelatnica nije bila na mjestima gdje je bilo puno ljudi, nisu se tamo zadržavale, niti su putovale van granice. Jedino uz što povezuju izvor zaraze su izbori, s obzirom na to da su u domu bili organizirani izbori, a dvije od te tri djelatnice su glasačke listiće u nedjelju morale odnijeti na za to predviđena mjesta, gdje su se zadržale 15-ak minuta.

No sve su to informacije koje epidemiolozi moraju točno ustanoviti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!