11:48 / 10.07.2020.

Autor: T.V./HRT

Europski sud potvrdio da konvertirani imaju pravo na tužbe

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Europski sud još je jednom presudom potvrdio da konvertirani imaju pravo na tužbe, ističu u Udruzi Franak. Naime, riječ je o španjolskom predmetu u kojem je prvostupanjski sud u toj zemlji u postupku protiv banke zatražio mišljenje suda Europske unije.
Europski sud još je jednom presudom potvrdio da konvertirani imaju pravo na tužbe, ističu u Udruzi Franak. Naime, riječ je o španjolskom predmetu u kojem je prvostupanjski sud u toj zemlji u postupku protiv banke zatražio mišljenje suda Europske unije. Sud je zaključio da je sporazum nevaljan ako potrošač nije informiran o ništetnosti ugovora.

- Ovom presudom C452/18 konačno, nedvojbeno, utemeljeno je utvrđeno da ljudi koji su konvertirali CHF kredite imaju pravo tužiti banke i dobiti svoj novac, rekao je Goran Aleksić, predsjednik udruge Franak.

- Zbog toga očekujem od Vrhovnog suda RH da hitno odluči o revizijama koji se tiču konvertiranih kredita, kojih ima i negativnih i pozitivnih, i da konačno razriješi pitanje pravne sigurnosti za sve sadašnje tužitelje kojih ima 18 tisuća i za sve buduće kojih će biti možda još 40 tisuća, doda je Aleksić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!