18:20 / 06.08.2018.

Autor: HRT

Europskim novcem Drniš će obogatiti svoju ponudu

-

-

Foto: - / -

Gradu Drnišu odobren je projekt NATURA 2000 kojim će se obogatiti prirodna baština toga kraja.
Gradu Drnišu odobren je projekt NATURA 2000 kojim će se obogatiti prirodna baština toga kraja.

Kroz ovaj projekt do kraja 2019. godine se planira uređenje pješačko-biciklističke staze Promina u duljini od 6 km, te postavljanje signalizacije i urbane opreme cijelom duljinom staze, zatim uređenje hostela u staroj školi u Bogatićima Miljevačkim za smještaj 20 osoba, kao i nabavka još dva terminala za iznajmljivanje bicikala i to 4 brdska i 8 električnih bicikli.

Osim infrastrukturnih aktivnosti, projektom su planirane i brojne edukativno – informativne aktivnosti, poput – izrada aplikacija, izrada interaktivnih slikovnica na temu očuvanja prirodne baštine i zaštite okoliša, edukativne radionice za djecu na temu održivog razvoja prirodne baštine, volonterske radionice gradnje suhozida, pastirskih koliba „bunja“ i obnove „guvna“, radionice uređenja lokvi i okoliša, te postavljanje kamenih klupa, izradu zajedničke web stranice za sve pružatelje smještajnih i ugostiteljskih usluga na drniškom području, postavljanje tabli, oznaka, te brojne ostale promotivne i informativne aktivnosti.

Cilj ovog projektnog prijedloga je da se putem valorizacije prirodne baštine poveća broj posjetitelja u Drnišu i lokalitetima pod zaštitom ekološke mreže NATURA 2000, odnosno njihova potrošnja na ovom području koja bi za rezultat imala razvoj i povećanje gospodarskih aktivnosti lokalnog stanovništva.

Osmišljavanjem posjetiteljskih sadržaja i definiranjem infrastrukture posjetitelja se usmjerava kroz prirodnu baštinu i potiče organizirano posjećivanje s provođenjem pratećih edukativnih sadržaja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!