Pregledom Arene nije pronađena bomba; Tomašević: Pronaći i kazniti tu budalu

22.04.2022.

15:13

Autor: Gordan Čelić/Dnevnik/Hina/HRT

 Zbog dojave o bombi evakuiran Arena centar

Zbog dojave o bombi evakuiran Arena centar

Foto: Zeljko Lukunic / Pixsell

Pretraga Arena Centra je završena, riječ je o lažnoj dojavi, javio je za središnji Dnevnik HTV-a Gordan Čelić.

Nešto više od 3 sata su bila potrebna, dodao je, da se pregleda cijela Arena Zagreb, sada je ondje mirnije. U Areni je navodno u trenutku dojave bilo više od 2.000 posjetitelja. Svjedoci kažu da nije bilo prevelike panike.

Većih problema nije bilo, rekao je Čelić dodajući da se neko vrijeme čekalo ispred Arene kako bi posjetitelji mogli otići po automobile u garažu, no to je riješeno prije 17 sati.

- Sada je situacija mirna, no dolaze poneki prolaznici koji nisu upućeni u ono što se događalo i ne znaju da Arena ne radi, dodao je.

Zbog anonimne dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi u Arena Centru na Laništu policija je u petak poslijepodne zbog opreza evakuirala građane iz trgovačkog centra.

Na teren su odmah izašli pripadnici Protueksplozijskog odjela PU zagrebačke, a zgrada trgovačkog centra, uključujući i podzemnu garažu, je ispražnjena.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević ranije danas bio je na mjestu događaja te je rekao kako od policije očekuje, ako se utvrdi da je riječ o lažnoj prijavi, da "tu budalu koja pleše po živcima građana Zagreba nakon potresa, pandemije i pada vojnog aviona nađe i kazni" kako se takve stvari više ne bi događale.

Voditeljica marketinga Arena Centra Sanja Vladović rekla je kako su dobili anonimnu e-mail poruku u kojoj je pisalo kako su u centru dvije bombe pa su odmah pokrenuli sve sigurnosne procedure.

S obzirom na to da je petak popodne, procijenila je kako je u trgovačkom centru u trenutku dojave bilo oko 2000 ljudi. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!