11:52 / 03.08.2018.

Autor: HRT

Evo kako je nastao službeni logo proslave Dana pobjede

-

-

Foto: - / -

Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom željela je da i proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja bude u znaku nogometne pobjede.
Hrvatska nogometna reprezentacija veličanstvenom igrom na svjetskom prvenstvu u nogometu i osvojenim drugim mjestom ujedinala je hrvatski narod, ponudila je novu nadu, ohrabrenje i poslala poruku da se uz trud i naporan rad mogu postići izuzetni rezultati.

Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom željela je da i proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja bude u znaku te pobjede.

Osmišljen je logotip koji pored uobičajenog teksta ima siluetu čovjeka koji stoji na globusu koji ujedno predstavlja i nogometnu loptu obojenu u hrvatske boje, držeći u ruci stijeg s kninske tvrđave i uzdignuta dva prsta u znak pobjede.

U emisiji Dobro jutro Hrvatska gostovali su ratni zapovjednik SJP "Alfa" Zoran Cvrk, ratni pripadnik SJP Alfa, vođa specijalističke grupe Branko Maretić-Dečina te ratni dozapovjednik specijalne jedinice policije "Omega" Zoran Maras.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!