09:46 / 06.02.2018.

Autor: HRT

Evo što je točno rekao Brkić u Frankfurtu

-

-

Foto: - / -

Vrijeme rata je iza nas, zaboravit ga ne smijemo, moramo inzistirati na istini, ali i razgovarati o tome kako možemo stvoriti kvalitetnije uvjete života u Hrvatskoj, rekao je Brkić.
Svi mi znamo što je Vučić govorio 1995. u Glini, svi mi znamo da je na Hrvatsku izvršena brutalna srbočetnička agresija, ali isto tako znamo da još tragamo za 1800 nestalih. Danas su naši Hrvati u Republici Srbiji u statusu ne nacionalne manjine, već nekakva nižerazrednog naroda. Nemjerljivo je ono što imaju Srbi u Hrvatskoj u odnosu na ono što imaju Hrvati u Srbiji.

Izjavio je to potpredsjednik Sabora Milijan Brkić na tribini "Nova hrvatska migracija" u Frankfurtu.  

No, rekao je, vrijeme rata je iza nas, ono što je bilo ne smijemo nikada zaboraviti, moramo inzistirati na istini, ali moramo i razgovarati o tome kako možemo stvoriti kvalitetnije uvjete života u Hrvatskoj. U Hrvatskoj će biti dobro ako bude dobro svim njezinim susjedima. Ne moramo se voljeti, ali moramo poštovati.

Brkić je istaknuo i da bi volio da u Hrvatskoj dođe vrijeme kada će HDZ i SDP napokon u miru razgovarati o budućnosti Hrvatske, da se razgovara snagom argumenta bez ikakvih ideoloških podjela.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!