Evo što o Luki Modriću pričaju oni koji ga znaju od djetinjstva

01.10.2018.

18:00

Autor: J.B./M.M./HRT

-

-

Foto: - / -

Prije 33 godine na svijet je došao Luka Modrić. Ime je dobio po djedu, a nogometni talent, kažu, naslijedio je od oca i strica.
Prije 33 godine došao je na svijet kao prvo dijete u obitelji. Ime je dobio po djedu, a nogometni talent, kažu, naslijedio je od oca i strica.

Luka Modrić
u ranoj fazi života osjetio je koliko život može biti bolan. Na početku Domovinskog rata ostao je bez djeda po kojemu je i dobio ime. U tim godinama polazak u prvi razred trebao bi biti najstresniji događaj u životu djeteta, ali Luka je s obitelji je bježao od rata.

Nakon nekoliko lokacija stigli su u Zadar, u hotel Kolovare. Škola i treninzi pomogli su Luki da manje misli o strahotama rata.

"Bio je živahna beba, budan noćima", a kao dječak bio je "malešan ali vječito u pokretu".  O Lukinim koracima - od velebitskih do svjetskih visina - s ponosom govore oni koji ga poznaju od rođenja. 

Pogledajte prilog Jagode Bastalić iz emisije Labirint.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!