Badnjak ne može proći bez ribljih specijaliteta

24.12.2021.

12:24

Autor: Dnevnik/IMS/M.Š./HRT

Badnjak na Dolcu
Badnjak na Dolcu
Foto: HTV / HRT

Badnjak ne može proći bez ribljih specijaliteta. Užurbano je od ranoga jutra na najvećoj zagrebačkoj tržnici. Široka ponuda ribe na Dolcu privukla je brojne kupce.  

Nije se štedjelo iako su cijene ribe skočile.

- Moramo i mi dignut cijenu ribe kao i gorivo i sve što ide gore tako jer moramo od nečega živjeti, kažu prodavači.

Velika ponuda ribe i na riječkoj tržnici.

- Kupuju se inćuni, oslići, brancini, orade, ima i lijepih raža, pasa, ima svega, kažu prodavači u Rijeci.

- Sve je super, samo treba novaca, poručuju građani.

Na istoku zemlje majstori kotlića spremili su 2500 porcija slavonskog fiš-paprikaša.

- Dvije godine se nismo vidjeli pa će nam sada biti uspješniji ovaj fiš pošto smo zaista od volje i od sreće i radosti kuhamo sada, kaže Ilonka Horvat, državna prvakinja u kuhanju fiš-paprikaša.

Vukovarski ugostitelji pripremili su 500 kilograma papalina i toplih napitaka. Na toj tradiciji sugrađani su itekako zahvalni.

Za Badnjak je ipak najvažnije - okupiti najmilije oko blagdanskog stola.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!