19:17 / 23.04.2021.

Autor: V.G./Dnevnik/HRT/IMS

Farčić za Dnevnik HTV-a: Cijepljeno prvih 420 turističkih djelatnika

Nikolina Farčić

Nikolina Farčić

Foto: Dnevnik / HRT

Važan korak za turističku sezonu. U Dubrovniku je počelo cijepljenje turističkih djelatnika. Odazvalo se oko 70 posto zaposlenih u dubrovačkim hotelima. 

- Danas se radilo o prvom krugu cijepljenja, 420 djelatnika. U sljedećim krugovima, od 1. svibnja cijepit će se i zaposleni u privatnom smještaju i drugi djelatnici u turizmu. Počeli smo s onima koji su formalno deklarirani kao turistički sektor, rekla je Nikolina Farčić, predsjednica Ceha ugostitelja Dubrovačko-neretvanske županije, gostujući u središnjem Dnevniku HTV-a. 

S ministricom turizma dogovoreno je da će se svi sudionici u turističkom sektoru Grada i županije angažiranije uključiti kako bi se sezona dogodila i bila što bolja.

- To je kao prvo komuniciranje sigurnosnog protokola u smislu privlačenja ljudi s emitivnih tržišta. Udovoljilo se i argumentaciji o smanjenju boravišne pristojbe. Poslale su se poruke da bi se županija u cestovnom smislu učinila pristupačnijom, u smislu cijene autoceste. Ukoliko se udovolji tim zahtjevima, imamo još bolje predispozicije da ne ostanemo samo aviodestinacija, rekla je.

Prošle godine Dubrovnik je bio najpogođeniji COVID krizom. Ostvarilo se manje od 20 posto turističkih brojeva. Dubrovačka sezona, koja je tek krenula, naglo je prekinuta zbog zatvaranja britanskog tržišta u trenutku kad je Dubrovnik imao odličnu epidemiološku situaciju.

Farčić je rekla kako dubrovački ugostitelji i hotelijeri mogu računati na jaču pomoć države. 

- U razgovorima se udovoljilo svakoj smislenoj argumentaciji. Prošle godine nas je zadesilo da smo bili karakterizirani kao država, a ne kao županije  tj. regije, što nas je odvuklo u crvenu zonu. Mislim da ćemo ove godine u diplomtskim uzusima uspjeti iskomunicirati da nas se tretira kao županiju, rekla je Farčić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!