16:26 / 11.10.2018.

Autor: HRT

Federico Salpietro poriče Horvatinčićevu tvrdnju

-

-

Foto: - / -

Nakon dvije ukinute presude, Federico kaže da i dalje vjeruje u hrvatsko pravosuđe.
Federico Salpietro, sin talijanskih nautičara koji su poginuli u naletu Horvatinčićeva glisera na njihovu jedrilicu kod Primoštena 2011. godine - poriče tvrdnju Tomislava Horvatinčića da je uplatio bilo kakav iznos na račun nekoga od članova obitelji stradalih. I nakon dvije ukinute presude kaže da i dalje vjeruje u hrvatsko pravosuđe.

I na trećem se suđenju Horvatinčić izjasnio da nije kriv. Pred kamerama je ponovio i priču o novcu uplaćenom djeci stradalih Talijana. A gospodin o kojemu je riječ to odlučno poriče!

"To je još jedna njegova laž! Nikad nisam primio nikakav novac ni od Horvatinčića ni od njegove tvrtke. I on tim tvrdnjama želi iskupiti sebe u očima javnosti", ističe sin stradalih talijanskih nautičara Federico Salpietro.

Priznaje pritom da je od osiguravajuće kuće tražio odštetu kako bi namirio velike sudske troškove. Komentirao je i Horvatinčićevu tvrdnju da je pokušao s djecom stradalih stupiti u kontakt.

"Pokušao me kontaktirati ovoga ljeta - prvi put od nesreće, nakon 7 godina! Nazvao me izravno mobitelom dok sam bio na odmoru. A ja mu nikada nisam dao svoj broj. Takav sam poziv doživio kao izrazito nepoštovanje i odmah sam prekinuo vezu!", rekao je.

No uslijedila je SMS poruka, a zatim i e-mail poruka, o čemu je govorio i Horvatinčić. "Poslao mi je SMS poruku a zatim i e-mail. U kojemu je, što je nevjerojatno - govorio o sebi!", ističe.

"Djeci sam napisao jedan email, sms, what's up, dakle - jedno pismo i očekujem da do toga susreta kad tad dođe. Ne bi li olakšakli i njima, a i meni koji proživljavam ovu nesreću, vjerujete sa vrlo, velikim posljedicama već 8 godina", naglašava.

Nakon dvije ukinute presude, Federico kaže da i dalje vjeruje u hrvatsko pravosuđe.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!