Ferić (SDP): Ne postoji mala i velika korupcija

03.11.2022.

10:59

Autor: Hina/HRT

Danijel Ferić

Danijel Ferić

Foto: Srećko Niketić / PIXSELL

SDP-ov županijski vijećnik Danijel Ferić komentirao je u četvrtak podignutu kaznenu prijavu protiv Aleksandra Matića, bivšeg pročelnika Ureda gradonačelnika Pule za vrijeme IDS-a, rekavši da ne postoji mala i velika korupcija te kako je ovo 'eklatantan primjer korupcije'.

- Ne mora svaki put u pitanju u pitanju biti kupnja Sv. Jurja, možemo samo pretpostavljati koliko je TV prijemnika, frižidera, radijatora i tableta nabavljeno za Miletićeve poslušnike. Žalosti da je o ovome Miletić imao saznanja, a očito nije ništa poduzeo, izjavio je Ferić novinarima u Pazinu, nakon što je istarska policija podignula kaznenu prijavu protiv Matića, bivšeg pročelnika ureda pulskoga gradonačelnika, dok je IDS-ov Boris Miletić bio gradonačelnik.


Kaznena prijava protiv Aleksandra Matića podignuta je zbog sumnje da je uz pomoć dva djelatnika dviju tvrtki, informatičke i građevinske, krivotvorio dokumente i ispostavio lažne račune i fakture kako bi prikrio da je novac potrošio za privatne svrhe. 


Na taj je način, sumnja se, Matić došao do radijatora, hladnjaka, tablet uređaja, televizora i drugog, čime je, prema procjenama, gradskom poduzeću "Castrum", čiji je bio i direktor, načinjena šteta od tridesetak tisuća kuna. 


- Ovo je očekivani epilog, ovo 'kokošarenje' Miletićevih suradnika i pojedinih IDS-ovih velikodostojnika, govori o grabežljivoj, primitivnoj i nazadnoj politici bivše IDS-ove gradske uprave. Sve to u jednoj mirnoj, naprednoj, razvijenoj i tolerantnoj Istri, izjavio je SDP-ov županijski vijećnik Ferić.


Dodao je kako "neki od pojedinaca iz te gradske uprave i dalje visoko kotiraju u IDS-ovoj stranačkoj hijerarhiji".


Kaže kako je sada tek pitanje hoće li "Matić preuzeti krivicu na sebe i time eventualno spasiti svoje visokopozicionirane prijatelje IDS-ovce".


Ferić tvrdi da je u mandatu bivšeg pulskog gradonačelnika Miletića, što kroz grad ili komunalna poduzeća, kako je rekao "u glancanje vlastitog lika i djela utrošeno 11,5 milijuna kuna", a da je upravo Matić bio zadužen za pripremu i izradu troškovnika u postupku javnih nabava. 


- Zahvaljujem Borisu Miletiću što brine o mom snu. Spavam kao mala beba, što nisam siguran da je njegov slučaj, zaključio je SDP-ov županijski vijećnik Danijel Ferić odgovarajući na jučerašnju Miletićevu poruku kako "Ferić može mirno spavati jer se nitko nije sigurno ničim okoristio".


SDP-ov vijećnik se ujedno zahvalio radnicima poduzeća "Castrum" i gradske uprave na, kako ocjenjuje, "odvažnosti i građanskoj hrabrosti da ukažu na devijantna ponašanja pojedinaca u gradskim tvrtkama i bivšoj gradskoj upravi".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!