Ferić traži provjeru rezultata

12:50 / 01.06.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Danijel Ferić

Danijel Ferić

Foto: Dnevnik/IMS / HRT

Zbog samo 54 glasa razlike između kandidata za župana Istarske županije - gdje je prema rezultatima Državnog izbornog povjerenstva pobijedio IDS-ov Boris Miletić, SDP-ov protukandidat Danijel Ferić traži provjeru rezultata, među ostalim zbog velikog broja nevažećih listića. 

- Sada se ne radi o prigovoru, već samo o uvidu u glasačke listiće, a nakon toga će kandidat odlučiti imali razloga za podnošenje prigovora, rekao je Robert Fabris, predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva.

- Podsjetit ću da je u Zagrebu, gdje je izašlo 300 tisuća ljudi na glasanje, svega 2 posto nevažećih biračkih listića, a u Istri 4 posto. Nakon što to utvrdimo, u narednih nekoliko sati ćemo sve analizirati i najvjerojatnije uputiti prigovor Županijskom izbornom povjerenstvu na rezultate koji su, doduše, privremeni, naglasio je Danijel Ferić, kandidat SDP-a za istarskog župana.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!