Fiktivnim računima utajio porez i proračun oštetio za više od 170 tisuća eura

08.03.2023.

13:22

Autor: HRT/V.G./Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Da je u poslovnim knjigama splitske tvrtke, u kojoj je bio odgovorna osoba, bilježio fiktivne račune te neosnovano iskazao i naplatio pretporez osumnjičen je 45-godišnjak, kojeg policija tereti da je na taj način državni proračun oštetio za više od 170 tisuća eura.


Splitsko-dalmatinska policija u srijedu je objavila kako su iz njene Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije, a temeljem zahtjeva splitskog Općinskog državnog odvjetništva te prijave Ministarstva financija, dovršili istragu nad 45-godišnjakom.

Osumnjičen je da je tijekom 2019. u poslovnim knjigama svoje tvrtke evidentirao fiktivne račune, a potom neosnovano iskazao i naplatio pretporez, čime je oštetio državni proračun za preko 170 tisuća eura.

Splitskom tužiteljstvu bit će kazneno prijavljen zbog utaje poreza ili carine te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!