18:00 / 24.05.2021.

Autor: Vijesti/IMS/HTV/A.P.C.

Filip Zoričić: Politika je uništila Politehniku

Filip Zoričić, kandidat za gradonačelnika Pule

Filip Zoričić, kandidat za gradonačelnika Pule

Foto: Vijesti/IMS/HTV / HRT

Nezavisni kandidat za pulskog gradonačelnika Filip Zoričić upozorio je na problem nekoć kultne obrazovne institucije - pulske Politehnike. Politika je, kaže, u tu ustanovu ušla 2018. i od tog je trenutka sve krenulo nizbrdo. Politehnika je tako izgubila pravo upisa studenata, upozorava Zoričić.


- Naši uvaženi znanstvenici su otišli iz Pule, fizičari ugledni otišli su iz Pule, dakle oni tu više ne rade, i mislim da je to problem, jer nama zaista trebaju institucije koje su slobodne, otvorene, kreativne. Jedna Politehnika stvara novu dodanu vrijednost u našem gradu, rekao je na konferenciji za novinare Filip Zoričić.


U nedjelju, 30. svibnja Zoričić će u drugom krugu izbora za gradonačelnika Pule snage odmjeriti s IDS-ovom kandidatkinjom Elenom Puh Belci, koja iz prvog kruga donosi gotovo dvostruku prednost u glasovima birača. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!