13:38 / 13.04.2022.

Autor: HRT

Filipović i Milanović o aktualnim temama i potencijalnim investicijama

Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke

Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke

Foto: HTV / HRT

Posjet Rijeci predsjednik Zoran Milanović počinje susretom s gradonačelnikom Markom Filipovićem, s kojim je, uoči sastanka, razgovarala Blanka Kukec. 

Filipović je rekao da je u redovitom kontaktu s Milanovićem i za danas je dogovoreno kraće druženje s građanima na Korzu i ispijanje kave. Nakon toga predsjednik će obići Sveučilište u Rijeci, razgovarat će s poduzetnicima oko inovacija u sustavu poduzetništva. Pozvani su, dodao je Filipović, neki od najuspješnijih poduzetnika iz županije, prezentirat će se projekti Sveučilišta, a pozvan je i župan Primorsko-goranske županije.

- U sat i pol ćemo razmijeniti sve aktualne teme i pretresti potencijalne investicije na našem području, rekao je.

Na Korzu će popiti kavu, Filipović kaže da je riječ o druženju s građanima u neformalnoj atmosferi. Iskoristit će priliku da predsjednika upozna sa svim aktualnim projektima na području Rijeke, a koji su bitni i za razvoj Hrvatske, budući da je Rijeka treći grad po veličini u Hrvatskoj i najveća luka.

Predsjedniku će prezentirati projekte koje on može, dodaje Filipović, prezentirati dalje.

- Teme o kojima obično razgovaramo su uglavnom vezane za razvoj riječnog prometnog pravca, investicije na našem području, određeni dio diplomatskih aktivnosti koje provodim kao gradonačelnik, rekao je.

Ističe važnost Milanovićevog formalnog i neformalnog utjecaja, to je važno za promociju Rijeke ne samo kao turističke destinacije, nego i destinacije pogodne za ulaganja. 

O situaciji u Splitu 

Komentirao je situaciju u Splitu gdje su gradonačelnik i njegovi zamjenici podnijeli ostavku.

- Po mom mišljenju, ostavka je krajnji korak. Ako mogućnost dogovora ne postoji, to je izlaz iz političke situacije koja se dogodila u Splitu. Mislim da to nije najbolje rješenje za građane jer će sve odluke biti na čekanju barem 3 mjeseca. Idu i novi izbori koji su uvijek neizvjesni, ne znamo što će se dogoditi, rekao je.

Rekao je da ne može ocjenjivati političku situaciju u Splitu jer nije dovoljno dobro upoznat s njom, Splićani će odlučiti za koga žele da bih predvodi, no bira se i Gradsko vijeće. Procjenjuje da tu neće doći do neke veće promjene u Gradskom vijeću - i nakon izbora, političke stranke će morati sjesti za stol i dogovoriti suradnju.

Osvrnuo se na situaciju u Gradskom vijeću Grada Rijeci, kaže da je i ondje situacija predmet političkog dogovora koji je postignut na prvoj sjednici.

- Postoje neke točke oko kojih nemamo 100% ista razmišljanja, no trošimo dosta energije i vremena da usuglasimo naše stavove, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!