Filipović i Medved o kupnji udjela u Fortenova grupi

07.11.2022.

16:45

Autor: Vijesti/P.F./HRT

Fortenova grupa

Fortenova grupa

Foto: Dnevnik / HRT

Transakcija kojom je 43,4% udjela u bivšem Agrokoru od ruskog Sberbanka kupio Saif Alketbi, ulagač iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, i dalje je glavna tema u našim medijima. Budući da postoje sumnje da je proces kupnje proveden nezakonito i suprotno sankcijama nametnutim Rusiji, moguću odgovornost nekih sudionika u procesu komentirali su potpredsjednik Vlade Tomo Medved i ministar gospodarstva Davor Filipović.

- Ova se prodaja odigrala se izvan EU-a, dogodila se u Rusiji i mi ne možemo utjecati na ono što se događa. Treba vidjeti je li to sve u skladu sa zakonom, jesu li se poštovale sankcije. Sačekajmo da Ministarstvo vanjskih poslova i Ministarstvo financija prikupe podatke i onda ćemo vidjeti kako ići dalje, rekao je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.

- Po službenoj dužnosti i nadležnosti državnog odvjetništva, a uvažavajući sve ono što vi i ja možemo vidjeti u javnom prostoru, mislim da su stečene okolnosti za postupanje po službenoj dužnosti, smatra potpredsjednik Vlade Tomo Medved.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!