Filipović i Tomašević: Zagreb i Rijeka imaju mnogo točaka koje ih spajaju

22.10.2022.

15:34

Autor: T.V./HRT

Tomislav Tomašević i Marko Filipović

Tomislav Tomašević i Marko Filipović

Foto: HTV / HRT

Rijeka i Zagreb imaju progresivnu vlast i progresivne ideje, rekao je nakon sastanka s riječkim kolegom zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. Izrazili su zadovoljstvo što oba grada imaju već uhodani program građanskog odgoja, kritizirali stambenu politiku, a komentirali su i prosvjed odgojitelja u Zagrebu.

- Svako dijete u Hrvatskoj bi trebalo imati, bez obzira na grad u kojem živi, dostupan predškolski odgoj, a samim time da bi i odgajatelji na razini cijele Hrvatske trebali imati ista materijalna prava, poručio je gradonačelnik Rijeke Marko Filipović. 

- U tom smjeru je i išla revizija odluke vezana za roditelje odgojitelje jer je to novac od više od pola milijarde kuna godišnje koje grad Zagreb plaća, a koji nam je potreban da bi doista izgradili dječje vrtiće i da više nikad ne bi imali situaciju da nam djeca ostanu neupisana jer nije bilo dovoljno mjesta u vrtićima, poručio je gradonačelnik Tomašević.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!