09:13 / 01.07.2021.

Autor: Studio 4/HRT/E.L.S.

Filipović: Ne osjećam nikakvu odgovornost

Davor Filipović

Davor Filipović

Foto: Studio 4 / HRT

- Svi su bili iznenađeni kada su vidjeli uhićenja koja su se dogodila jučer, ali to je pokazatelj da policija i DORH rade neovisno, samostalno, tajno, to je jamac kontinuirane borbe protiv korupcije. Osobno osuđujem svaki oblik devijantnog ponašanja - poručio je u emisiji Studio4  Davor Filipović (HDZ), zastupnik u Skupštini Zagreba.Na pitanje zašto je bio iznenađen kada se o mogućim nepravilnostima i aferama već dugo piše i što je kao zastupnik učinio da bi se afere rasvijetlile, Filipović je odgovorio da su u Gradskoj skupštini uvijek upozoravali na sve što nije dobro, ali dio određivanja adventskih kućica uvijek je bio u domeni pokojnog gradonačelnika Milana Bandića kao i realizacija svih gradskih projekata.

- Osobno želim da se uvede red, da grad funkcionira na razini transparentnosti i očekujem to od novog gradonačelnika, no njegovi prvi koraci su daleko od onog što bi trebalo biti... Dobili smo kršenje Zakona o sprječavanju sukoba interesa i zapošljavanje bez javnih natječaja, sve suprotno od nekakvog novog modela upravljanja Gradom Zagrebom - poručio je.

Kaže da su dva razloga za takvo što - potpuno neznanje ili namjerno kršenje zakona. Ranije su te osobe imenovane, napominje, prema Zakonu o trgovačkim društvima i Zakonu o lokalnoj samoupravi.

Iznenađuje ga, kaže i šutnja predsjednika Gradske skupštine Joška Klisovića koji se nije jasno odredio prema tome, kao ni SDP.

Upravo je došla vijest o novim uhićenjima, uhićeno je 10 osoba koji su radili u gradskoj upravi. Na pitanje osjeća li odgovornost s obzirom na to da je bio u bliskoj suradnji sa strankom i pokojnim gradonačelnikom Bandićem, Filipović je odgovorio da ne osjeća apsolutno nikakvu odgovornost.

- Sve u životu sam radio časno, pošteno, vjerujem da u životu samo red, rad i disciplina u konačnici mogu dati rezultate, svim svojim studentima uvijek poručujem da budu najbolji što mogu biti, da ulažu u sebi, u svoje znanje kako bi si povećali šanse u životu... Svi smo upozoravali i govorili da to nije dobar način organiziranja Adventa, a podržavali smo samo odluke za koje smo mislili da su korisni za naš grad - rekao je Filipović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!