Film Veće od traume kandidat za nagradu Goya Španjolske akademije

26.08.2022.

18:40

Autor: T.V./HRT/Hina

Vedrana Pribačić, redateljica filma Veće od traume

Vedrana Pribačić, redateljica filma Veće od traume

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Film Veće od traume Vedrane Pribačić hrvatski je kandidat za nagradu Goya Španjolske akademije filmske umjetnosti i znanosti, u kategoriji Najbolji europski film, priopćeno je u petak iz Hrvatskog društva filmskih djelatnika (HDFD).

HDFD od ove godine bira hrvatskog kandidata za nagradu Goya.

Devet članova Komisije HDFD-a danas je tajnim glasovanjem u 1. krugu natpolovičnom većinom odlučilo da će film Veće od traume, redateljice Vedrane Pribačić, biti predstavnik hrvatske kinematografije za 37. nagradu Goya Španjolske akademije filmske umjetnosti i znanosti, u kategoriji Najbolji europski film.

Komisija HDFD-a ove je godine odlučivala između tri filma: 'Divljaci', režija Dario Lonjak; 'Veće od traume', režija Vedrana Pribačić; i 'Zbornica', režija Sonja Tarokić.

Nagrada Goya je najznačajnija španjolska nacionalna filmska nagrada koja se smatra španjolskim ekvivalentom američkog Oscara. Dodjeljuje se od 1987. godine, a od 1992. uvedena je i u kategoriji Najbolji europski film.

Ceremonija proglašenja pobjednika 37. nagrade Goya održat će se u Sevilli 11. veljače 2023. godine, priopćio je HDFD.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!