08:53 / 19.01.2019.

Autor: D.M./P.F./HRT/Hina

Filmska potjera za krijumčarem migranata

Foto: ilustracija, Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: ilustracija, Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Policijski službenik uporabio je vatreno oružje kako bi otklonio izravnu opasnost koja mu je prijetila od krijumčara migranata.
U posljednja 24 sata na području Istre i Rijeke dogodila su se dva ozbiljna incidenta s krijumčarima migranata. U Istri je uhićen osumnjičeni za jučerašnji nalet vozilom na policajca, a poslijepodne se prava filmska potjera odigrala na riječkoj obilaznici. Na cesti Čavle-Orehovica-Rijeka policija je lovila vozača bosanskohercegovačkog audija. Nije se zaustavio na njihov znak, pa su ga automobilima prisilili da se zabije u ogradu. Krijumčar je pokušao pobjeći, no policajci su ga uhvatili. Migranti su za to vrijeme čekali uz rub ceste.

Vozilom nasrnuo na policajca, on pucao u gume

Također istarska policija je nakon višesatne intenzivne potrage na području Huma pronašla je i uhitila Slovenca kojeg sumnjiče da je jučer krijumčario migrante i napao policajca vozilom. Policajci su zapucali u gume automobila. Migranti koji su pobjegli - pronađeni su sinoć. Nitko nije ozlijeđen.

Naime, policijski službenici jučer oko 15:30 uočili su sumnjivo vozilo marke Škoda koje se kretalo u smjeru Pazina, a za koje su raspolagali informacijama da se dovodi u vezu s mogućim krijumčarenjem ljudi. Na pokušaj zaustavljanja vozila, uz uporabu svjetlosnih i zvučnih signala policije, vozač se oglušio i nastavio kretati velikom brzinom, sve do dijela ceste gdje se izvode radovi i promet teče jednim trakom.

Kada je naišao na kolonu, vozač je zaustavio vozilo i u tom su trenutku iz njega izašle četiri osobe, koje su pobjegle u šumu. Policijski službenik prišao je vozilu. Vozač je tada, želeći pobjeći, njime nasrnuo na policijskog službenika.

Kako bi otklonio opasnost za vlastiti život i život drugih osoba, s obzirom na to da je vozač krenuo zaobilaziti zaustavljena vozila u namjeri da nastavi vožnju trakom namijenjenim za promet iz suprotnog smjera, policijski službenik uporabio je vatreno oružje, odnosno ispalio hitac u smjeru pneumatika vozila.

Nepoznati vozač pobjegao je s mjesta događaja. Policijski službenici pronašli su vozilo kilometar dalje. U događaju nitko nije ozlijeđen. Tijekom večeri policija je na području Roča pronašla osobe koje su pobjegle iz vozila. Prema do sada utvrđenome, riječ je o ilegalnim migrantima, državljanima Kosova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!