Financijske potpore gradovima za razvoj predškolske djelatnosti

19.12.2022.

13:01

Autor: Iva Vukadin/Vijesti/IMS/I.Z./HRT

Financijske potpore za razvoj predškolske djelatnosti

Financijske potpore za razvoj predškolske djelatnosti

Foto: Vijesti / HRT

Središnji državni ured za demografiju i mlade dodijelio je financijske potpore za razvoj predškolske djelatnosti. Više od šest i pol milijuna kuna dodijeljeno je 16 gradova višeg indeksa razvijenosti. Državna tajnica gradonačelnicima je svečano uručila potpisane ugovore.

- Kako je u demografskom smislu odnosno u smislu demografske revitalizacije bitno pomoći svakoj našoj sredini i omogućiti joj kvalitetan razvoj a time i kvaliteta života svih stanovnika. Na ovaj način u suradnji sa svakom lokalnom jedinicom omogućili smo našim roditeljima da lakše mogu uskladiti svoje obiteljske i poslovne obaveze. Odnosno da imaju sigurno mjesto za svoje mališane u vrtićima, a samoj lokalnoj jedinici mogućnost da se upravo taj način usluge koja je roditeljima iznimno bitna može održavati u svakoj jedinici u Republici Hrvatskoj, naglasila je državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić

- Jako dobro će nam doći ta sredstva zato što trošimo više od dvadeset posto proračuna za redovnu djelatnost dječjeg vrtića Zvončić, utrošit ćemo ga na pedagošku godinu koja je već započela, od 1.9.22. do 31.8.23. Izuzetno nam je to važno zato što nemamo namjeru povećavati naknade roditeljima za boravak djece u vrtićima. Isto tako početkom ove godine uveli smo jednu jako dobru demografsku mjeru, a to je oslobađanje plaćanja naknade za vrtić za treće i svako sljedeće dijete, kazala je gradonačelnica Ozlja Lidija Bošnjak.

- To je zapravo nužno neophodno za naš grad jer mi kao mali gradić ne možemo zadovoljiti sve standarde. Svaka pomoć koju dobijemo izvana je zapravo vrlo, vrlo važna i jako smo zahvalni što možemo ostvariti ovakvu financijsku podršku, dodala je gradonačelnica Delnica Katarina Mihelčić

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!