Damir Margeta: Napad na suprugu je bio brutalan, udarao ju je po glavi i vratu

17.07.2021.

16:13

Autor: HRT/B.V.

Damir Margeta, suprug jedne od dvije napadnute žene u Splitu

Damir Margeta, suprug jedne od dvije napadnute žene u Splitu

Foto: HRT / HTV

Nakon višesatne potrage, splitska policija popodne je uhitila 28-godišnjaka iz Gline koji se sumnjiči za dva brutalna napada na žene u Splitu. Uhićen je na području Podstrane, nakon bijega iz kuće u obližnjim Srinjinama u kojoj je odsjeo prije tri dana. Kako neslužbeno doznajemo, policija s njim nije imala većih problema prilikom postupanja. Uhićeni je jutros prvo brutalno napao 52-godišnjakinju na Firulama, a zatim i 40-godišnjakinju na Blatinama.

Dogodilo se to da je taj monstrum, lik, osoba najljubaznije zamolio čašu vode i kad se ona okrenula da će mu donijeti tu čašu vode, spustila se niz drugu stepenicu, napao ju je bocom piva. I kad je pala nastavio je udarati po glavi i vratu.

Damir Margeta, suprug napadnute žene u Splitu

Napad je bio brutalan, izjavio je Damir Margeta, suprug jedne od napadnutih žena.

- Dogodilo se to da je taj monstrum, lik, osoba najljubaznije zamolio čašu vode i kad se ona okrenula da će mu donijeti tu čašu vode, spustila se niz drugu stepenicu, napao ju je bocom piva. I kad je pala nastavio je udarati po glavi i vratu. Ovo je bio klasičan pokušaj ubojstva. Ovdje nije riječ o napadu. Moja žena je pokušala pružiti otpor, međutim već je bila u šoku i da se nije tu pojavila jedna strankinja, turistikinja i zvala pomoć, čisto sumnjam da bi žena preživjela taj napad. Začuđujuće je da je gospodin odšetao nonšalantno s mjesta događaja kao da je s njom pio kavu. Da bi nakon pola sata napao drugu osobu. Eto kako je to otprilike izgledalo. 

- Moja supruga je sada kod kuće, ona je nakon liječničke obrade puštena kući. Dala je izjavu na policiji, gdje su uzeti tragovi ozljeda i ona je sada kod kuće. Oporavlja se, u šoku je, u velikom je šoku. Natučena joj je vilica, nije slomljena, ali glava joj je puna hematoma, vilica, ruke, vrat, u velikom je šoku. U šoku sam i ja koji sam vidio te snimke, a kamoli ona koja je mirna i povučena osoba, da joj se tako nešto dogodi, dodaje Margeta.

Uz pomoć medija i javnosti, ja sam skoro u roku od sat vremena doznao točno gdje napadač spava. Da se može, može se. Po mojim informacijama, gospodin je uhićen malo prije 17 sati. Bježao je po brdima, ne znam gdje je bježao, ali navodno je uhićen na području Podstrane, koliko je meni poznato. Nisu mi još potvrdili te informacije iz MUP-a, ali po nekakvim mojim informacijama, uhićen je.

Poštovani izvještavamo Vas kako je oko 16.20 sati na području Podstrane po policijskim službenicima, u bijegu uhićena osoba koja se sumnjiči za fizičke napade jutros u Splitu. Zahvaljujemo građanima koji su pomogli s korisnim informacijama koje je na kraju i rezultiralo uhićenjem osumnjičenika, javila je policija.

Jutros oko 7.15 zaprimljena je dojava da je nepoznati muškarac fizički napao zaposlenicu u ugostiteljskom objektu na plaži Firule nakon čega se udaljila. Utvrđeno je da je oštećena zadobila lakše tjelesne ozljede.

Oko 7.45 zaprimljena je dojava da je u ulici A. B. Šimića u Splitu muškarac fizički napao ženu prilikom ulaska u zgradu nakon čega se udaljila. Utvrđeno je da je oštećena zadobila tešku tjelesnu ozljedu noge.

Sumnjamo da je fizičke napade počinila ista muška osoba. Osumnjičenik je indetificiran te se za njim intenzivno traga, priopćila je ranije PU splitsko-dalmatinska.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!