19:01 / 27.08.2018.

Autor: HRT

Flego i Miletić sutra kod ministra Horvata o Uljaniku

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Istarski župan Valter Flego i gradonačelnik Pule Boris Miletić sutra će se u Zagrebu sastati s ministrom gospodarstva Darkom Horvatom i s njim razgovarati o situaciji u Uljanik Grupi.
Istarski župan Valter Flego i gradonačelnik Pule Boris Miletić sutra će se u Zagrebu sastati s ministrom gospodarstva Darkom Horvatom i s njim razgovarati o situaciji u Uljanik Grupi, priopćio je Ured istarskog župana.

U priopćenju stoji da će Flego i Miletić od ministra zatražiti da se u što kraćem mogućem roku radnicima isplati plaća za srpanj, te ponovno uputiti apel Vladi da poduzme sve potrebne mjere za opstanak brodogradnje i očuvanje radnih mjesta tom sektoru.

Štrajk u brodogradilištima: Do kraja tjedna dvije plaće

Inače, ministar gospodarstva Darko Horvat danas je nakon sastanka s predstavnicima sindikata brodogradilišta Uljanik i 3. maj rekao kako Vlada intenzivno radi na osiguranju novca za dvije plaće, odnosno da će tijekom dana imati sve relevantne informacije o tome pod kojim uvjetima i koje su komercijalne banke za to spremne dati novac.

"Intenzivno se radi na osiguranja dviju plaća Uljanik grupi, na tome ćemo ustrajati i nadam se da ćemo do kraja tjedna imati rješenje barem za jednu plaću", izjavio je Horvat novinarima ispred Banskih dvora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!