15:59 / 27.09.2018.

Autor: I.M./Hina

Flego i Miletić traže hitan sastanak s premijerom o Uljaniku

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Flego i Miletić izvijestili su da na sastanku u Ministarstvu nisu dobili odgovore na konkretna pitanja pa su zatražili od premijera novi sastanak o Uljaniku.
Istarski župan Valter Flego i gradonačelnik Pule Boris Miletić zatražili su hitan sastanak s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem o Uljaniku budući da na operativnom sastanku u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, gdje im je predstavljen dopunjeni programa restrukturiranja tog brodogradilišta, nije bio resorni ministar Darko Horvat niti su dobili odgovore na konkretna pitanja.

Nema više plaća za radnike Uljanika?


Budući da su i predstavnici radnika Uljanika u više navrata neuspješno tražili sastanak s ministrom gospodarstva Darkom Horvatom, istarski župan i pulski gradonačelnik od premijera Plenkovića traže da na novom sastanku budu i predstavnici radnika brodogradilišta.

Na sastanku u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta u srijedu prezentacija, rasprava i komentari svih sudionika trebali su usuglasiti ključne postavke koji bi bile osnova za dopunu programa restrukturiranja.

Ključni cilj sastanka bio je zauzeti jedinstvene stavove i poglede na dostavljene komentare i primjedbe Europske komisije, kako bi Uljanik finalizirao odgovore na osnovne primjedbe, koje se prije svega odnose na održivost poslovanja te omjer sudjelovanja države i strateškog partnera u ukupnim troškovima restrukturiranja. Dogovoreno je kako će se u što je moguće kraćem roku odgovoriti na pitanja Europske komisije kako bi se moglo nastaviti sa započetim procesom, stoji u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!