Forum mladih SDP-a: Nacionalni program za mlade nije donesen već šest godina

19.12.2022.

14:07

Autor: Hina/HRT/R.S.

Nacionalni program za mlade

Nacionalni program za mlade

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Forum mladih SDP-a Hrvatske upozorio je da Nacionalni program za mlade nije donesen već šest godina te je pozvao državnu tajnicu za demografiju i mlade, HDZ-ovu Željku Josić, da se vrati u rodni Sisak gdje će joj SDP-ovci pokazati kako napraviti strategiju za mlade.

Forum mladih SDP-a ističe u priopćenju da se Andrej Plenković i HDZ-ova Vlada kunu u mlade i proeuropske politike, a niti u samom završetku Europske godine mladih još uvijek nisu donijeli krovnu strategiju Nacionalni program za mlade.


- Njihov program je neviđen još ga nitko nije vidio, rekao je predsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske Lovro Lukavečki i pozvao državnu tajnicu Željku Josić da se vrati u rodni Sisak, gdje je bila kandidatkinja za gradonačelnicu i izgubila od SDP-ove Kristine Ikić Baniček, kako bi joj pokazali kako treba napraviti strategiju za mlade.


- SDP-ovci su pokazali da znaju kako se rade strategije za mlade i spremni smo im pokazati, poručio je Lukavečki.


Predsjednik Savjeta mladih Grada Rijeke Luka Čanković ustvrdio je da je SDP u Rijeci u izradu programa uključio sve od mladih, roditelja, gradske uprave, institucija i organizacija civilnog društva.


- Stojimo na raspolaganju i želimo pomoći da se konačno donese Nacionalni program za mlade, kazao je Čanković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!