13:22 / 02.09.2021.

Autor: T.V./HRT

Forum mladih SDP-a upozorava na štetnost ukidanja željezničkih linija

Prosvjedni performans Foruma mladih SDP-a

Prosvjedni performans Foruma mladih SDP-a

Foto: HTV / HRT

Forum mladih SDP-a održao je ispred Glavnog zagrebačkog kolodvora prosvjedni performans u kojem su upozorili na štetnost ukidanja željezničkih linija diljem Hrvatske. 

- Problem HŽ putničkog prijevoza je kronična neorganiziranost prometa. HŽ putnički prijevoz pod izlikom koronakrize ukida pojedine vlakove iz voznog reda, a zatim i same vozne redove. Učenici sada nemaju adekvatan prijevoz na svoje školske i fakultetske obaveze te samim time se moraju snalaziti i tražiti vlastiti prijevoz, rekao je Kristian Čarapić, v.d. predsjednik Foruma mladih SDP-a.

Najveći je problem, poručuju, nastao zbog smanjenja broja ili ukidanja linija Osijek - Rijeka, Križevci i Koprivnica - Zagreb te Rijeka-Zagreb.

Od HŽ-a traže da promijene odluku.

- Tako da apeliramo da svakako osluškuju potrebne građana, da osluškuju potrebe stanovnika, bilo da se radi o mlađim učenicima, studentima ili radno aktivnom stanovništvu i vrate one linije koje su prije postojale, a tamo gdje postoje potrebe vrate i uvedu nekakve nove linije, rekao je Čarapić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!