12:55 / 28.07.2019.

Autor: T.V./M.Š./HRT

[FOTO I VIDEO] Obilna kiša stvorila velike probleme

Potopljeni Stradun (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)

Potopljeni Stradun (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Nevrijeme je u noći sa subote na nedjelju zahvatilo Dalmaciju, Istru i Kvarner. Na otoku Krku, pijavice su na kopno izbacile 2 glisera te rušile stabla. U Zagrebu je pala obilna kiša, a u Dubrovniku je pak pod vodom dio grada. Na Hvaru je probleme stvarao plimni val.
Nevrijeme je u noći sa subote na nedjelju zahvatilo Dalmaciju, Istru i Kvarner. Na otoku Krku, pijavice su na kopno izbacile 2 glisera te rušile stabla. U Zagrebu je u nedjelju pala obilna kiša, a u Dubrovniku je pak pod vodom završio dio grada. Na Hvaru je probleme stvarao plimni val.

U nedjelju poslijepodne obilna kiša "potopila" je Stradun te druge dijelove Dubrovnika, kao što možete vidjeti u priloženoj fotogaleriji. Obilna kiša praćena olujnim vjetrom pala je i u Splitu.

Izvor: FB Predrag Mišić

Plimni val na Hvaru


U nedjelju je otok Hvar zadesio požar, a u posljepodnvim satima i plimni val. Ciklona koja je prelazila preko područje Srednjeg Jadrana, donijela je najprije kišu.

Oko 15 sati, niski tlak u kombinaciji sa zapadnim vjetrovima uzrokovali su da se 20-tak centimetara mora prelilo na najnižem dijelu rive, gdje je ulazna prometnice u gradu Starom Gradu.

Plimni val zapravo je šćiga, odnosno "slobodna zaljevska oscilacija", kako tu pojavu nazivaju stručnjaci.

Na svu sreću, ovaj put nije bila visoka pa nije zabilježena materijalna
šteta, nisu poplavljene kuće, ni ugostiteljski objekti, a turisti su doživjeli nesvakidašnji prizor u Starom Gradu, koji je izgledao kao mala
Venecija.

Na Krku pijavice

Na otoku Krku pijavice su na kopno izbacile 2 glisera te rušile stabla.Pijavice su bile iznimno opasne jer su se kretale neuobičajeno brzo. Za područje Istre i Kvarnera izdan je  crveni alarm jer se ondje očekuje iznimno opasno vrijeme.


Veći dio Zagreba nešto prije 13 sati u nedjelju zahvatio je jak pljusak. U samo nekoliko minuta neke ulice bile su pod vodom, a probleme su zadavali i jaki naleti vjetra.

Kako bi tramvaj mogao proći u Maksimirskoj ulici vozači tramvaja morali su micati kante za smeće koje je vjetar bacio na prugu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!