16:16 / 25.04.2019.

Autor: M.Š./HRT

[FOTO] Susret predsjednice i premijera u Banskim dvorima

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović došla je u četvrtak poslijepodne u Banske dvore gdje se susrela s premijerom Andrejom Plenkovićem.
Članovi Radne skupine Predsjednice Republike za razvoj identiteta i brenda Republike Hrvatske, na čelu s predsjednicom Radne skupine, profesoricom Dubravkom Sinčić Ćorić, predstavili su u četvrtak u Banskim dvorima članovima Vlade rezultate svojega šestomjesečnog rada, čija je zadaća bila pridonijeti uspostavi platforme za razvoj identiteta i brenda Republike Hrvatske.

Na ulazu u Banske dvore predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović dočekao je premijer Andrej Plenković, nakon čega su otišli na prezentaciju.  

- Razlog osnivanja ove Radne skupine ponajprije je bio inicirati okupljanje svih relevantnih dionika koji su zainteresirani pridonijeti boljem iskorištavanju talenta i nužnim promjenama u cilju modernizacije države i društva, kao i u definiranju slike pa time i budućeg položaja Hrvatske u međunarodnom okruženju, kazala je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, izrazivši zadovoljstvo što je Vlada prepoznala ovu inicijativu i dala svoj doprinos ne samo domaćinstvom današnjeg sastanka nego i radom nekoliko predstavnika koji su bili aktivni članovi Radne skupine, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednice RH.

Predsjednica je dodala kako je zadatak Radne skupine bio sistematizirati odrednice i definirati područja za pozicioniranje Hrvatske te utvrditi sadržaj i arhitekturu brenda Hrvatske, a posebno je zahvalila predsjednici i svim članovima Radne skupine na predanom volonterskom radu.

- Uvjerena sam kako će smjernice koje će nam danas biti prezentirane postati podloga buduće kampanje o identitetu Hrvatske, zaključila je predsjednica Grabar-Kitarović

Predstavnici Radne skupine predstavili su Vladi rezultate svog dosadašnjeg rada.

- Veselilo nas je da možemo predsjedniku Vlade, ministrima i članovima njegove skupine prezentirati nalaze istraživanja, naš višemjesečni rad. Dobili smo vrlo lijepe komentare, vrlo lijepe kritike na ono što smo napravili, sugestije što bi trebalo implementirati, rekla je predsjednica Radne skupine Dubravka Sinčić Ćorić nakon sastanka.

- Mislim da je ovo jako važna tema za cijeli Hrvatsku i da je jako važno da se napravi iskorak u sinergiji i zajedničkoj suradnji u predstavljanju svih aduta Hrvatske. Ovo je važan pokušaj u tom smjeru, rekao je predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka Petešić.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković zahvalio je predsjednici na inicijativi i pohvalio je napor koji je Radna skupina do sada uložila u ovaj hvalevrijedan projekt, kojemu je cilj povećati prepoznatljivost Hrvatske u svijetu.

- To je osobito važno za jačanje hrvatskog izvoza i atraktivnosti Hrvatske u svakom pogledu, što podrazumijeva bolje usklađivanje javne komunikacije svih resora i svih društvenih dionika prema različitim inozemnim ciljnim skupinama, zbog čega su na sastanku sudjelovali brojni ministri, navodi se u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!