01:15 / 17.05.2021.

Autor: T.V./HRT/Hina

Franković: Velika izborna pobjeda HDZ-a u Dubrovniku

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Dubrovnika Mato Franković

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Dubrovnika Mato Franković

Foto: Grgo Jelavic / PIXSELL

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Dubrovnika Mato Franković izjavio je u nedjelju da je izborna pobjeda u Dubrovniku velika, s 36,73 posto glasova koje je osvojio kao gradonačelnički kandidat i 28,71 posto osvojenih glasova HDZ-ove liste za dubrovačko Gradsko vijeće.

Dosadašnji gradonačelnik istaknuo je kako je stabilnost gradskog vijeća ključna za razvoj Dubrovnika, a neuspjeh Andra Vlahušića (politička platforma Dubrovnik naš Grad) ocijenio kao jasnu poruku građanskog Dubrovnika.

- Vlahušić je prekršio dužnost upravljanja Dubrovnikom i građani su to prepoznali, rekao je Franković.

Protukandidat u drugom krugu mu je Pero Vićan, kandidat Dubrovačkog demokratskog sabora, koji je prema neslužbenim rezultatima osvojio 13,47 posto glasova.

HDZ-ov kandidat za dubrovačko-neretvanskog župana Nikola Dobroslavić nakon više od 98 posto prebrojanih glasova osvojio je 40,27 posto glasova.

Dosadašnji župan Dobroslavić, nakon prebrojavanja većine glasova, izrazio je zadovoljstvo dvostruko boljim rezultatom od svojih suparnika.

- Drago mi je da su građani prepoznali naš dosadašnji rad. Nije lako pobijediti u prvom krugu u konkurenciji šest kandidata, od kojih je jedan predsjednik stranke, a drugi predstavnik SDP-a i HNS-a. Očekujem pobjedu u drugom krugu, rekao je Dobroslavić.

Prema dosad obrađenim podacima, u drugi krug za izbor župana s 21,19 posto ulazi Mostov kandidat Božo Petrov.

U Županijskoj skupštini koalicija HDZ, HSLS, HSS, HSU i Hrvatski suverenisti osvojila je 40,19 posto glasova.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!