14:36 / 16.02.2021.

Autor: HRT/Hina

Fuchs: Povijesni trenutak za Sveučilište u Zagrebu

Radovan Fuchs

Radovan Fuchs

Foto: Emica Elvedji / PIXSELL

Ovo je povijesni trenutak za Sveučilište u Zagrebu jer su tijela prvi put počela funkcionirati kako treba, rekao je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u Makarskoj, osvrnuvši se na sjednicu Savjeta sveučilišta na kojoj je rektor Damir Boras šest sati odgovarao na pitanja o stanju na Sveučilištu. 

Sjednica Sveučilišnog savjeta, tijela koje nadzire zakonitost djelovanja sveučilišnih tijela i tijela sastavnica, održana je prošli petak na poziv Ministarstva. Savjet je, uz ostalo, zaključio da rektor Boras u roku od mjesec dana treba sazvati sjednicu Senata o stanju na Sveučilištu te da u što skorijem roku predloži o.d. dekana Filozofskoga fakulteta, a nakon ostavke o.d. dekana Miljenka Šimprage.

Rektor Boras u ponedjeljak je kao svojega kandidata predložio Miljenka Jurkovića.

Na pitanje novinara je li ga iznenadila činjenica da Boras ima svojega kandidata, ministar Fuchs danas je odgovorio da je "rektor Boras uvijek imao svojega kandidata". U ponedjeljak je skupina od 68 članova Fakultetskoga vijeća kao svojega kandidata predložila Željku Kamenov.

Senat sveučilišta danas će odlučivati o tome tko će biti o.d. dekana Filozofskog fakulteta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!