Fuchs: Pregovori sa sindikatima idu uobičajenim tijekom

19.10.2022.

14:17

Autor: M.Š./Hina/HRT

Ministar Radovan Fuchs

Ministar Radovan Fuchs

Foto: Davorin Visnjic / PIXSELL

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je srijedu kako pregovori sa sindikatima idu uobičajenim tijekom, a govoreći o šest godina mandata premijera, ocijenio je kako je Andrej Plenković izvrstan premijer.

Fuchsa, koji je u srijedu predstavljao rezultate poziva u okviru NPOO-a vezano za opremanje predškolskih ustanova, novinari su upitali boji li se novih štrajkova i prosvjeda u školama s obzirom na to da pregovori sa sindikatima oko osnovica plaća ne idu dobro.

- Pregovori sa sindikatima idu nekim uobičajenim tijekom, ima nekoliko krugova pregovora. Jučer sam bio na tim pregovorima i nisam stekao dojam da je to baš sve negativno, rekao je ministar uoči sjednice Vlade.

I sami sindikati su rekli da je napravljen određeni pomak, a sljedeći krug pregovora je idući tjedan, dodao je.

Osvrnuo se i na jučerašnju najavu premijera da će država financirati i jedan obrok dnevno svim osnovnoškolcima, pojasnivši kako su uvjeti u školama različiti pa će tako organizirati prehranu, a što će se još razraditi s osnivačima.

- To bi trebalo krenuti od sljedećeg polugodišta, a do tada su potrebne i zakonske izmjene, najavio je Fuchs.

Upitan bi li HDZ-ova Vlada trajala šest godina da nema Plenkovića, Fuchs je ocijenio kako je Plenković "jako dobar i izvrstan premijer" i "definitivno zaslužan, ne samo za trajanje šest godina, nego i za ubuduće".

O šest godina mandata premijera govorio je i ministar prometa Oleg Butković, koji je u Vladi duže i od Plenkovića s obzirom na to da je bio i u Vladi premijera Oreškovića.

Ocijenio je kako je napravljeno puno, ali i kako je to bilo "vrlo teških šest godina" jer su se događali veliki izazovi i krize - Agrokor, potres, poplave, požari, korona.

- Praktički se nismo stigli odmoriti niti jedan dan, naveo je.

- Odrađene su velike strateške stvari i naravno da smo svi, koji smo dio te ekipe, ponosni na sve ono što smo pozitivno napravili, istaknuo je Butković, dodavši kako Plenković dobro vodi i Vladu i HDZ.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!