19:06 / 25.11.2020.

Autor: Dnevnik 2/B.A./HRT

Fuchs u Dnevniku: Nastava i dalje ide po modelu ABC

-

-

Foto: - / -

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je u večerašnjem HRT-ovu Dnevniku da će se nastava i dalje održavati kao i dosad, po modelu ABC.
Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je u večerašnjem HRT-ovu Dnevniku da će se nastava i dalje održavati kao i dosad, po modelu ABC.

➡️ Fuchs: Škole nisu širitelji zaraza
➡️ Koronavirus - preminulo 56 osoba, 3603 novozaražena

- Donosit ćemo odluke shodno situaciji na terenu o eventualnom prelasku na model C jer mislimo da je i dalje nastava licem u lice najbolji oblik nastave, rekao je Fuchs u intervjuu našoj novinarki Sunčici Findak.

Na pitanje o sve većem broju učenika koji traže psihološku pomoć rekao je da je to jedan od razloga zašto tako uporno pokušavaju održati nastavu licem u lice.

- Koliko god budemo dugo mogli održavati nastavu, održavat ćemo je, i zbog ove socijalno-psihološke komponente, a mi u Ministarstvu imamo tim, imamo ekipu koja je u svakom trenutku spremna pružati pomoć i, naravno, pružaju kad ih se kontaktira, poručio je Fuchs.

"Obrazovanje funkcionira vrlo dobro"

Komentirajući današnji prosvjed dijela učitelja, Fuchs je rekao da oni koji smatraju da je u sustavu kaos imaju pravo na to mišljenje.

- Ni najmanje ne mislim da je kaos, dapače, mislim da u ovim izuzetno teškim okolnostima nastava i obrazovanje funkcioniraju vrlo dobro, poručio je.

Fuchs je rekao da je Vlada unatoč padu BDP-a u ovoj situaciji ispunila obećanje te da će od 1. siječnja svi prosvjetni radnici dobiti povećanje plaće od 4 posto.

- Na početku mandata rekao sam da sigurno ne bih dignuo ruku za smanjenje plaća, rekao je Fuchs.

Što se mature tiče, Fuchs je naveo da Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje radi na nekoliko različitih varijanti.

- Ne mogu vam ovog časa eksplicitno reći na koji će se način cijeli proces odvijati, što će se ocjenjivati. Pitajte me za neko vrijeme kada dobijem na stol varijante, rekao je Fuchs.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!