13:57 / 09.09.2020.

Autor: HRT

Fuchs: Uskoro rješenje problema treninga u dvoranama

-

-

Foto: - / -

Intenzivne razgovore vode s ministarstvom turizma sporta, rekao je, u koje su uključeni i stručnjaci i epidemiolozi.
Svi smo svjesni i podržavamo sport kao nešto što je od iznimne nacionalne važnosti (...) Naši sportaši su vrhunski sportaši, postižu iznadprosječne rezultate i toga smo svjesni svi (...) da je sport važan i u razvoju djece, i to nam je isto tako potpuno jasno, to je nezaobilazno. Krenuli smo s ovom novom nastavnom i školskom godinom i sve teče kako smo zamislili da bi se trebalo odvijati u školama, rekao je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs nakon sjednice Vlade.

Intenzivne razgovore vode s ministarstvom turizma sporta, rekao je, u koje su uključeni i stručnjaci i epidemiolozi. Dodao je kako vjeruje da će vrlo skoro naći rješenje na koji način će se omogućiti jedan sukcesivni pristup stavljanja u funkciju onih dvorana koje se nalaze u sklopu škole.

- Treba napisati određena pravila (...) o korištenju sportskih dvorana kako se ne bi ugrozila sigurnost školskih objekata, rekao je.

Dodao je kako će ministarstvo turizma obaviti svoj dio posla, oni svoj, a HZZO svoj.

- Siguran sam da smo vrlo skoro na poziciji rješavanja problema, rekao je ministar.
Jedno od rješenja je, dodao je, da se dvorane koriste i vikendom, uz pridržavanje epidemioloških mjera.


- Mi smo prošli tjedan odradili niz sastanaka s epidemiolozima za sve klubove kako bi im se moglo omogućiti daljnje funkcioniranje. Danas ćemo imati sastanak da vidimo kako to omogućiti uz poštovanje svih epidemioloških mjera. Nije jednostavno, školska godina je tek počela, moramo sagledati sve segmente i onda na temelju toga odlučiti, rekla je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac uoči sjednice Vlade odgovarajući na pitanje hoće li biti moguće organizirati ikakve sportske aktivnosti.

-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!