Fuchs: Uvjereni smo da još ne treba prelaziti na online nastavu

16.11.2020.

12:08

Autor: T.D./HRT

default error photo
Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs obratio se medijima nakon potpisivanja projekta "Otvorene znanstvene infrastrukturne platforme za inovativne primjene u gospodarstvu i društvu" koji će se financirati iz strukturnih fondova.
Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, obratio se medijima nakon potpisivanja projekta "Otvorene znanstvene infrastrukturne platforme za inovativne primjene u gospodarstvu i društvu" koji će se financirati iz strukturnih fondova i komentirao mogući prelazak na online nastavu.

"Ruđer Bošković" - 72 milijuna eura za istraživačku infrastrukturu

Ministar Radovan Fuchs odgovorio je na pitanje novinara o prelasku na online nastavu.

- Još smo u uvjerenju da ne treba prelaziti na online nastavu, osim u slučajevima kad situacija u određenoj školi to ne zahtijeva. Najčešće su na online nastavi one škole u kojima je došlo do ispada tehničkih i nastavnog osoblja do te mjere da je samo održavanje nastave postalo upitno. U zadnjih nekoliko dana vrlo intenzivno pratimo što će se događati. U jednom trenutku vidjeli smo pomak prema gore broja zaraženih učenika i nastavnog osoblja, rekao je Fuchs.

Radovan Fuchs je istaknuo kako ne treba pribjegavati paničnim odlukama jer su to najgore odluke.

- Nijedna zemlja u svijetu nije zatvorila škole, a da pritom nije donijela neke druge oštrije mjere. 

Fuchs je pročitao broj oboljelih učenika i učitelja.

- Na današnji dan imamo 1366 pozitivnih učenika na teritoriju RH i 549 pozitivnih učitelja.

"Infrastruktura u posljednjih 10 - 15 godina bila je prepreka u razvoju Ruđera Boškovića"

Radovan Fuchs istaknuo je kako Ruđer Bošković na svoju 70. obljetnicu formalno započinje s ovim projektom koji je od početka najveći u smislu izgradnje i opremanja infrastrukture na Ruđeru.

- To je najveći projekt u RH u području znanosti i znanstvenih istraživanja. Ruđer Bošković dobit će ono što je cijelo vrijeme nedostajalo - dodatnu infrastrukturu, rekao je Fuchs.

Ministar Fuchs je rekao kako je infrastruktura u posljednjih 10 - 15 godina bila prepreka u razvoju Ruđera Boškovića.

- Želimo bolje, viša, modernija i kvalitetnija istraživanja i projekte. Želimo više mladih znanstvenika koji će na vrhunskoj opremi istraživanjima dodatno povezati istraživanja i gospodarstvo i još više afirmirati Ruđer Bošković, istaknuo je. Radovan Fuchs rekao je kako su revizije uobičajene unutar svih projekata, a tu su ravnatelj i cijela ekipa koji moraju paziti da sve što se bude radilo, od objava radnih natječaja do objava izvođača i voditelja projekata, bude prema pravilima.

- Ako se to na takav način radi, onda revizije i penalizacije nema. Uvijek se mogu potkrasti male pogreške, ali ja se nadam da neće, rekao je Fuchs.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!