22:07 / 30.12.2018.

Autor: HRT

Fužine, Split, Dubrovnik - dan prije svečanog dočeka

-

-

Foto: - / -

Još je svega nešto malo manje od 30-ak sati do nove godine.
Još je svega nešto malo manje od 30-ak sati do nove godine.

U Fužinama će se Nova godina dočekati ipak nešto ranije. Ondje se šampanjac tradicionalno otvara u podne. Kao uvertiru sutrašnjem danu, već 19. godinu zaredom uz jezero Bajer održana je bakljada u kojoj je sudjelovalo više od 500 domaćih i gostiju.

U srednjoj Dalmaciji unatoč reduciranom zimskom redu letenja, očekuju se odlični turistički rezultati. Splitsko-dalmatinska županija bilježi dosad najbolju posezonu. Od početka godine ukupno je 20 milijuna noćenja. Iako se u županiji, kao i drugdje na Jadranu grade novi veliki hoteli, daleko smo još od sredozemne konkurencije. Hrvatska, naime, po broju hotelskih kreveta i te kako zaostaje za Italijom, Španjolskom, Grčkom i Portugalom.

U Dubrovniku je i noć prije svečanog dočeka 2019. godine, Stradun već pun. U Dubrovniku se očekuje oko 6000 gostiju, što je više nego proteklih godina. Gosti stižu iz cijeloga svijeta, a najviše iz država regije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!