G. Marić o imovinskim karticama: Bit ću na raspolaganju Povjerenstvu

30.05.2019.

10:55

Autor: HRT

default error photo
Volim i cijenim institucionalnu Hrvatsku, očitovat ću se Povjerenstvu, istaknuo je Marić uoči sjednice Vlade.
Ministar državne imovine Goran Marić poručio je da će biti na raspolaganju Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa vezano uz kuću u zagrebačkim Remetama koju je, prema pisanju Jutarnjeg lista, izostavio iz svih imovinskih kartica.

- Očitovat ću se Povjerenstvu, bit ću na raspolaganju, a onda nakon što ono završi svoj posao doći će vrijeme kada ću ja govoriti, kratko je komentirao Marić napise da je kuću od 67 četvornih metara u zagrebačkim Remetama izostavio iz svih imovinskih kartica od 2008. iako je bila u vlasništvu njegove supruge.

- Volim i cijenim institucionalnu Hrvatsku, očitovat ću se Povjerenstvu, istaknuo je Marić uoči sjednice Vlade.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, u ministrovoj kartici iz 2008. spominje se samo zemljište na kojem se nalazi sporna kuća, a u kasnijim karticama više se ne spominje ni zemljište. Darovnim ugovorom nekretnina je 2013. prebačena na njihova sina pa je u imovinskoj kartici više nije ni dužan prijavljivati, navodi dnevnik.

Ta su kuća i zemljište u zemljišnim knjigama od 2006. do 2013. glasili na suprugu ministra Marića, a poslije, sve do danas, na njihova sina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!