12:02 / 16.01.2019.

Autor: Petar Štrbe/V.K./HRT

Gabrijelov otac za HRT: Kući sam otišao vjerujući liječnicima

-

-

Foto: - / -

Od smrti malog Gabrijela iz Metkovića prošlo je mjesec dana, no bura zbog odgovornosti i liječničkih propusta ne stišava se. Za HRT je progovorio otac, Mišo Bebić.
Od smrti malog Gabrijela iz Metkovića prošlo je mjesec dana, no bura zbog odgovornosti i liječničkih propusta ne stišava se. Za HRT je progovorio Gabrijelov otac Mišo Bebić, opisavši što se točno dogodilo.- Žena je odvela Gabrijela u petak kod pedijatrice, njega i dvoje djece. I pošto su kašljucali doktorica im je dala antibiotik. Gabrijel je lijek povratio i žena mu je dala lijek protiv dehidracije i juhicu, počinje Gabrijelov otac.

- U nedjelju sam otišao s njim u dom zdravlja zato što mu je jezik bio bijeli, da bih stigao u  ljekarnu koja radi do 12 sati. Liječnici su rekli da je s njim sve dobro, govori i dodaje kako je otišao doma vjerujući liječnicima.

- U noći me žena probudila zato što je mali teže disao. U dva sata sam ga odveo na Hitnu, gdje su rekli da je sve u redu. Jezik mu je bio još više bijel i popucao, ali liječnici nisu reagirali. Dijete sam odveo u ponedjeljak kod pedijatra i rekao sam da malome nije dobro. Sestra mi je rekla da ima puno pacijenata i da čekam, ako ne želim ići na Hitnu. Otišao sam i doktorica mi je rekla da slučaj nije za Hitnu i da odem pedijatru.

- Kada sam rekao da sam sada došao od pedijatra, poslali su me na kat kod doktorice. Kada je ušao kod doktorice već su mu bili plavi prsti. Doktorica Ksenija Kaleb je, kada mu je poslušala pluća, rekla da mu je stanje jako loše i naručili su helikopter da ga vozi u Split u bolnicu, prepričao nam je tijek događaja Gabrijelov otac, dodajući kako Liječnička komora u izvještaju tvrdi da je doktorica Kaleb učinila propust, ali on smatra da nije ništa kriva.

- Ona je jedina ispravno postupila i reagirala. Ne mogu reći tko je kriv. To će se otkriti u sudskom postupku. Mora se otkriti istina da se ne dogodi još nekome ovo što se dogodilo meni i mojoj obitelji. Smatram da se ovdje radi o velikoj tragediji i propustu i smatram da se novac iz proračuna treba dati u zdravstvo kako bi se pomoglo narodu, da se ne dogodi ono što se meni dogodilo, poručio je. Otvoreno: Mora li netko putovati 100 kilometara do antibiotika?

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!