Galić: Stigao nalaz obdukcije, slijedi prvo ispitivanje osumnjičene

19.02.2019.

18:45

Autor: HRT

default error photo
Provedenom obdukcijom utvrđen je uzrok smrti kao i druge okolnosti koje su bitne za istragu, rekao je Galić.
Glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu Darko Galić potvrdio je da je stigao nalaz obdukcije ženskog tijela nađenog u subotu u zamrzivaču obiteljske kuće u Palovcu. Rekao je da je obdukcijom utvrđen uzrok smrti i činjenice važne za istragu, a da će osumnjičena prvi put biti ispitana sutra.

- Provedenom obdukcijom utvrđen je uzrok smrti kao i druge okolnosti koje su  bitne za istragu, rekao je Galić. Najavio je kako će sutra u prijepodnevnim satima biti obavljeno prvo ispitivanje osumnjičenice u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.

Obdukcija je napravljena danas prijepodne na Odjelu za patologije i citologiju Županijske bolnice Čakovec. Za sad nije službeno potvrđeno da je žensko tijelo nađeno u zamrzivaču obiteljske kuće Jasmina Dominić, nestala  sestra osumnjičene Smiljane Srnec. No to su potvrdile osmrtnice koje su danas osvanule u Palovcu. Pokop Jasmine Dominić predviđen je za sutra u 15 sati.

Osumnjičena 45-godišnja Smiljana Srnec je od subote, 16. veljače u pritvoru u međimurskoj Policijskoj upravi zbog osnovane sumnje da je počinila ubojstvo. Policija je tada objavila kako postoji sumnja da je nađeno tijelo njezine sestre Jasmine Dominić, koja se kao nestala vodila od 2005., a nije viđena od 2000.

Policija je potvrdila da je još 2005. pretraživala kuću u kojoj je nedavno pronađeno tijelo te poduzimala niz mjera, uključujujući poligrafska testiranja, koja su "odagnala sumnju". Policija je bila cijelo vrijeme u kontaktu sa žrtvinom majkom koja se nalazi u inozemstvu i koja je 2005. prijavila nestanak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!