17:41 / 22.06.2021.

Autor: M.M./Hina/HRT

Pod kontrolom požar u Šibeniku, ugašena vatra u Kaštelima

Požar gasi 46 vatrogasaca s 18 vozila, a pomoć im pružaju dva kanadera

Požar gasi 46 vatrogasaca s 18 vozila, a pomoć im pružaju dva kanadera

Foto: Ilustracija/Dusko Jaramaz / Pixsell

Lokaliziran je požar koji se rano poslijepodne proširio s deponija Bikarac prema Industrijskoj zoni Podi u Šibeniku.

Na intervenciji je bilo 46 vatrogasaca s 18 vozila iz Javne vatrogasne postrojbe Šibenik te brojnih dobrovoljnih društava. Pomoć iz zraka pružala su im dva kanadera.

Darko Dukić, županijski vatrogasni zapovjednik rekao je da je u 18 sati stanje dosta dobro i da nema više otvorene vatre.

- Opožareno 50 hektara trave, niskog raslinja i velikim dijelom borove šume, rekao je Dukić istaknuvši da će vatrogasci na terenu ostati cijelu noć kako bi sanirali požarište.

Kako je izvijestio Centar 112, vatra je izbila na Bikarcu, a prva je dojava zaprimljena u 14,04. Dvadesetak minuta nakon toga požar se počeo širiti prema Industrijskoj zoni Podi.

Vatra je lokalizirana večeras oko 19,30. Teren ostaje nadzirati 11 vatrogasaca s pet vozila, navode iz Centra 112 Šibenik.

Gorijelo je i na području Rudina, Kaštel Novi, međutim, požar je ugašen, izvijestili su iz Županijskog vatrogasnog operativnog centra Split.

U gašenju je sudjelovalo 34 vatrogasca s 11 vatrogasnih vozila, te kanader.

Izgorjelo je oko 1,5 hektara niskog raslinja, a požar nije ugrožavao stambene objekte i kuće, rekli su vatrogasci.

Jedan od dva kanadera koji su gasili požarište na lokaciji Dubrava, industrijska zona Podi u Šibensko-kninskoj županiji, preusmjeren je na gašenje požarišta Rudine, Kaštel Štafilić u Splitsko-dalmatinskoj županiji, izvijestilo je Ministarstvo obrane RH.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!