16:08 / 04.10.2018.

Autor: I.G./I.H./HRT

Gastro povezivanje Hrvatske i Slovenije

-

-

Foto: - / -

Hrana je neobična, no gosti su - zadovoljni. Cilj je brendirati regiju i probiti se na daleka tržišta, pogotovo kinesko.
Dok na vanjsko političkom planu između Hrvatske i Slovenije su česte nesuglasice, turistički i gastronomski odnosi su - savršeni. Osim što bilježimo rekordnu posjećenost slovenskih gostiju povezale su se turističke zajednice na promociji cijele regije na svjetskoj razini. Sve je počelo današnjim ručkom koji je pripremalo po petero slovenskih i hrvatskih vrhunskih kuhara.

Nedaleko od Ljubljane, hrvatski i slovenski kuhari zajedno - u pregačama i s kuhačama. Marko Palfi brani međimurske boje - grah varivo i buncek - na njegov način.

Uz naše, tu su i slovenski šefovi kuhinje. Hrana je neobična, no gosti su - zadovoljni. Cilj je brendirati regiju i probiti se na daleka tržišta, pogotovo kinesko.

Hrvatska turistička zajednica uskoro otvara predstavništvo u Šangaju. 'Ove godine bilježimo porast kineskog tržišta od preko 40 posto to je trend koji se ponavlja dvije tri godine', rekao je direktor HTZ-a Kristijan Staničić.

Koristi će, zaključuju - imati i Slovenija koja 2018. bilježi gotovo 15% više turista nego prethodnih godina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!