17:06 / 11.05.2019.

Autor: HRT

Gastronomska fešta za Dan Europe

-

-

Foto: - / -

Manifestaciju su obišli i neki članovi Vlade predvođeni premijerom Andrejom Plenkovićem.
Na Europskom trgu u Zagrebu u sklopu obilježavanja Dana Europe održana je gastronomska fešta "Okusi Europe". Članice EU-a ponudile su građanima svoje sendviče, a najboljim je proglašen finski - sa salatom od gljiva i hladno dimljenim lososom.

Manifestaciju su obišli i neki članovi Vlade predvođeni premijerom Andrejom Plenkovićem.Ususret nadolazećim europskim izborima poruke koje šalje Europska komisija stavljaju naglasak na snagu, jedinstvo, sigurnost I konkurentnost na globalnom tržištu. Migracije vide kao i dalje jedan od ključnih izazova, a Brexit još uvijek kao proces s ne baš sasvim preciznim ishodom. Izazovi Europe bili su današnja Tema dana, uz Andreju Metelko- Zgombić državnu tajnicu u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova te Gorana Bandova iz Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!