15:47 / 19.08.2020.

Autor: I.D./Ivana Perić/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Gdje se testirati u Primorsko-goranskoj županiji?

-

-

Foto: - / -

Cijena testiranja na vlastiti zahtjev je 698 kn. Mnogi privatni iznajmljivači čine sve kako bi zadržali gosta pa mu čak i plaćaju testiranje.
U Primorsko-goranskoj županiji danas četvero novozaraženih - dvoje povratnika s godišnjeg odmora te bračni par koji je došao s Kosova. U suradnji sa županijskim Nastavnim zavodom za javno zdravstvo - na nekoliko lokacija, uključujući otoke, može se testirati na virus - tom se uslugom zasad uglavnom koriste strani turisti.

- Gdje se možete testirati na Covid i koliko ćete platiti


Daniela
, turistica iz Italije, na Cresu ljetuje već 40 godina. Bez obzira na pandemiju, odlučila je i ove godine doći u Hrvatsku. U tome je nije omela ni obveza da se predoči negativan test na COVID-19 pri povratku u Italiju. Odlučila se testirati na otoku i godišnji provesti na Kvarneru do kraja.

- Sutra ću se testirati, jer je u Italiji testa postao obvezan kako na povratku ne bih morala u karantenu, kaže nam Daniela.

Osim na Cresu, turisti se mogu testirati i na Lošinju, Rabu i Krku. Cijena testiranja na vlastiti zahtjev je 698 kuna - mnogi privatni iznajmljivači čine sve kako bi zadržali gosta.

- Nama je u interesu da zadržimo goste i mnogi iznajmljivači su rekli da bi, odnosno da su voljni podmiriti testove, odnosno troškove testiranja, kaže Patricia Krstočić, privatna iznajmljivačica.

Na punktu za testiranje na riječkoj Mlaki mnogi privatni iznajmljivači svoje goste organizirano dovode na testiranje. Sve kako bi zadržali svoje goste na ljetovanju u RH onoliko koliko su gosti i predvidjeli ostati.

Do sada je samo jedan od gostiju bio pozitivan na koronavirus. Riječ je o mladom Poljaku koji je smješten u riječku izolacijsku jedinicu.

Testiranja se na otocima provode svakodnevno, od ponedjeljka do petka od 8 do 11 sati, a testirani nalaze dobivaju putem elektroničke pošte.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!